Khamis, 10 Disember 2009

PENIPUAN DALAM URUSAN JUAL BELI DI INTERNET

Kali ni saya nak kongsi pulak pasal penipuan dalam urusan jual beli di internet. Sebenarnya, adalah menjadi hobi saya sekeluarga untuk membeli dan menjual barang di internet kerana terlalu mudah dan menjimatkan kami dari segi harga dan masa. Kami secara peribadi telahpun berurusan lebih dari 1000 kali di internet sama ada dari dalam ataupun luar negara (kebanyakkannya dari luar) dan dari 1000 kali urusan tu, boleh dikatakan 100 % barang selamat sampai ke muka pintu rumah kami atau selamat sampai ke destinasi yang kami hantar.

Cuma, baru-baru ni ada pembeli dari UK (mengikut pengakuan pembeli tu) cuba nak menipu kami. Blog kami yang lagi satu : http://nurin-great-collections.blogspot.com/ adalah khas untuk tujuan jualan barang sahaja, tapi lebih kurang 2 minggu lepas ada penipuan cuba dilakukan oleh pembeli dan kami minat nak kongsi perkara ni, biar ramai yang tau...ramai penipu di luar sana !

Ada sorang pembeli ni, dia nak beli kasut baby yang kami iklankan dan dia menyamar sebagai sorang "Melayu" (Muhamad Mahyudin bin Abd Rahim) berasal dari Ipoh dan bekerja di UK, email pun siap register guna nama tu. Dia kata dia berminat nak beli kasut tu dan nak hadiahkan untuk anak dia yang bekerja di Nigeria tapi dia nak hadiahkan urgent, jadi dia perlu kami poskan guna DHL ke Nigeria :

Receiver,s Name:Okikioluwa Sunday
Address: No 20 Oba-Adesida Road
City: Ondo
State: Akure
Zip Code: 23434
Contry: Nigeria
phone : 08033851511

Mahal tu pos guna DHL...lebih RM300 untuk kasut yang kami jual cuma RM49.90 (http://nurin-great-collections.blogspot.com/2009/11/genuine-clarks-infant-shoes.html). Yang peliknya pulak, lepas mintak no account kami, dia kata dia dah pun buat pembayaran tapi duit tu masih "floating" sebab bank dia tahan untuk tujuan keselamatan sehinggalah kami berikan kepada pihak bank bukti pos (DHL) dan kami pun dapatlah email dari "bank" tersebut tapi ;

TIPU !

Tak wujud sistem yang macam dia buat ni ! Ini semua perancangan untuk dapat barang mudah secara percuma ! Dan dah ramai yang terkena...termasuklah kawan saya yang baru berjinak-jinak dengan urusniaga internet...barang dah pos...duit tak dapat !

Tak kiralah apa bank pun, ada penipu yang guna "Bank of America", "Spring Bank" dan macam-macam lagi bank lain...semua TIPU. Ingat le balik konsep business internet...dah dapat duit dalam tangan, baru barang boleh keluar..takde duit, takde barang ! So, pengguna yang lain...jangan terkena ok !

195 ulasan:

  1. nasib baik hang tak kena tipu ngan mamat tu kan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. aku baru je pos brang td,ada dapat email dari bank europe pa ntah,aku tya balik minah saleh tuu kenapa duit tu xda pon dalam akaun pastu dia cakap bank sana tutup malam pagi esok baru bank buka,xpa aku tggu sbb aq pon pos barang bkn yg betul sbb tkut kna tipu,apa pon aq tgh tgu respon dia nii

      Padam
    2. Hai,sy baru berurusan dngn sorg cstmer dri us n dya mnx pos kat nigeria..masalhnya pos laju xmo terima walaupun akn byar insurans..kes sy mcm encik juga,kena hold by bank eropah apa ntah..so dya kata dya akn hntar agen utk pickup brg sbb bnyk sercve xmo trma..mslh skrg,dya ckp sy kna bayar kos pnghran tuh dan agen dya akn dtg pickup dan bank akn luluskan pmbyran yg dya dah buat kat sy..masalhnya kita xde duit,sbb tuh kita nk jual brg utk dptkan duit,duit dya xmasuk ke akaun pun n knonnya bank akn prses slpasvkita send resit pnghntran kat email bank tuh..siap ugut nnti kna dngan fbi,interpool n mcm2 lar..bley x encik shre email tuh kat sy,mngkin email yg sma??

      Padam
    3. Nasib baik sy x post iphone sy tu, tp masalahnye yg dok deal ngan sy ni dri mudah.my

      Padam
    4. Jgn percaya klu dpt email dri credit europe bank.. Itu scammer..

      Padam
    5. Jgn percaya klu dpt email dri credit europe bank.. Itu scammer..

      Padam
    6. Harinie pun scammer nak bgi kat saya duit rm100k untuk bayar duit rm10 lama...hahaha...dia ingat dia je ada akal...dia cakap duit dah masuk tapi kena tahan...siap anta resit edit..edit pulak mcm budak xskolah...

      Padam
    7. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
    8. Aku lagi laaa. Nak jual RM20 duit lama tahun 1983 sampai kena tipu RM2,100.... Memang aku tak halalkan laaa duit yang aku beli.... Aku belum deal apa2, tiba2 katanya dah transfer duit ke akaun bank aku, siap tunjuk video proses kira duit kat bank dia... Pastu kata nya aku kena bayar upah aktivis bank malaysia RM 550... Dah bayar, katanya duit tak lepas , sebab katanya aku takde Oline Acces. Kena la bayar RM 1,550 kat akaun aktivis bank ni.... Dah settle bayar, dia suruh tunggu. Aku pun tunggu , pastu dia kata ada email dari bank europe utk pengesahan... Sekali aku check, kena charge lagi utk AOE apa ntah, RM 4,890..... Aku pun makin pelik laaa, kenapa email ni lain macam. alamat email pun bukan bank punya... Europe.com.... Aku ugut laaa org tu balik sebab menipu aku... Pastu dia kata dia dah lapor kan pada FBI . Siap sent gambar yang FBI charges aku byr double kat bank europe tu... apakah pulark FBI tetiba charges aku... Memang aku tak layan laaa sampai skrg...... rupanya aku kena tipu. serius memang aku tak halal duit yg aku bagi tu... Biar berulat mulut org yg terima duit aku tu....

      Padam
    9. Aku ni ha baru sgt kena..baru je beberapa minit lepas. Cenggini. Ak nk cite gak lepas perasaan.

      Ak jual barang preloved kt 1 website ni. Then xlama pastu ak dpt respond yg minah ni nak beli. Dia suruh aku wasap dia.

      Ak wasap la..bg salam bagai nak jual beli brg kan..cust plak..kna la layan. Dia ckp english ngan aku. Profile pic wasap perempuan brtudung.

      Dia ckp boleh pos ke kemaman ke? Aku ckp la boleh je. Aku dok kedah. Ak ckp isnin la pos sbb cuti maal hijrah kan smpi ahad. Dia ok je.

      Dia mintak acc aku. Aku bg la. Dh dia nak bnk in kan.

      Suddenly dia minta email aku. Awalnya pik gak sbb xpnh cust mntk email. Tp ak mcm positif la mgkin dia nk letak email ms transfer duit nnt. Kalau sms kn cas.

      Pastu time maghrib dia wasap aku in english ckp tgk email ada bank dia email aku dan aku kena respond within 5 second! What the heck??!!

      Aku ni buat rilek lg sambil cek email. Xde pon email masuk. Dia desak kt wasap suruh respon. Ak pon cm pehal minah ni. Dh email xmasuk. Ak ckp melayu la dlm wasap. Dia speaking. Pastu dia suruh aku speaking sbb fbi tgk conversation wasap tu. Ak pon cm cuak gak.

      Dah la ak sorg2 kt rumah. Laki aku keje. Sengal betul. Dh tu ugut aku suruh respond email tu sebab kalau x ak kna masuk jail. Gila cuak ak time tu.

      Ak cek email xde ap pun kt inbox. Then tringat nak cek kt spam. Ad email dr bank antarabangsa.

      Email tu tulis dorg xboleh transfer rm70 (brg kasut preloved ak tu rm70 je pon)so dorang akan transfee rm600 dan aku kena refund rm530 dlm kadar segera pada no acc tertera sbb dorg xbole proceed rm600 tu. floating.

      Minah tu wasap aku desak2 aku suruh refund rm530 kt acc tertera. Ak tanya minah tu kalau rm600 tu masuk dlm acc aku bole la ak transfer balik rm530. Then dia ckp aku kena refund dlu rm530. Ak ckp la dlm acc aku ad rm30 je. Ak jual kasut sbb ak xde duit la.

      Dia suruh ak speaking. Fbi tgk katanya. Lol.

      Aku cuak bhai. Dh la preggy. Sian baby ak sama cuak. Ak call laki aku cite. Ak bt loud speaker. Smbil tu minah tu desak aku suruh refund. Kalau x ak masuk jail.

      Laki ak rilek ckp jgn layan. Ak ni dh jantung nak tekeluar. The lepas laki ak ckp jgn layan ak bru tepikir. Pehal fbi nk tangkap aku?
      Mcm mn fbi bole bc conversation aku?
      Pehal ak kna refund dlu?

      Bila aku suruh cancle transaction tu dlu dia ckp xbole. Dia ckp no bank. Ak ckp ap maksud no bank. Dia ckp dia xde bank. Pe bende ntah. So ak anggap dia online la. Tp musykil gak ms tu. Dia keep desak aku suruh refund.

      Dh tu kalau ko nk tau no acc yg tertera kt email bank yg aku dpt tu bkn nama minah tu. Nama org lain. Chinese man. Minah tu suruh ak refund kt no acc tertera di email atas nama sekian2.

      Asal plak atas nama org lain. Ah.. ape bende ni.. ak search la google..tipu je ni.. ak plak ugut minah tu nk bt report polis sbb ni semua membuatkan aku takut. 2 kali aku ckp ak nak buat report polis pas laki ak balik keje. Then dia stop wasap aku. Sengal kan. Yg tadi desak2 suruh refund kalau x masuk jail. At last stop wasap.

      Padam
  2. Ada banyak jenis penipuan, ni cuma salah satu cara, untuk beginner tu..hati-hati le, sedangkan otai pun terkena

    BalasPadam
  3. sy penah TERKENA gara2 gila nak beli UK coin error(20 Pence 09) yg harganya mencecah 57.00Pound (RM320). hampir 3 minggu bertengkar dengan Paypal. si saller mengatakan coin tu tak boleh hantar kat sy. (konon re-send blk kat dia). sy mintak detail shipment track no. sy check, dia dah tipu. langkah seterusnya, sy report kat ebay & paypal mengatakan saller ni Phising (penipu). Alhamdulillah, paypal Refund blk kat kat sy. bila sy check kat Creadit card. pihak bank cakap, mmg dah ada transaction Refund. Lega saya.

    so, hati2 lah bila berurusan dengan org di luar negara.

    BalasPadam
  4. Bagi sapa yg betul2 tau guna paypal takpe, boleh guna dispute section dan paypal punya transaction pun covered dgn insurance. Yg kesiannya mereka yg baru nak berjinak2 dgn internet business. Tp bg saya la Anas, ini la risiko berurusan dlm internet..kita tak tau dengan siapa kita berurusan.

    Saya setuju dgn Anas Hamka...hati-hati bila berurusan !

    BalasPadam
  5. Thanx for the info...hampir2 kne tipu org ni...die nk bli brg sye kat UK plak 2...Nasib baik smpat baca blog ni..

    BalasPadam
  6. hehe..ada gak kebaikkan artikel ni yek tp tercapai hajat nak alert pengguna yg lain tentang penipuan macam ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya ada jual barang kmudian ada pembeli luar negara nk bli,ble dya bank in kmudian dya ckp sy kne byr yuran dlu d pjabat pos bru duit bayaran d kreditkn dlm akaun saya..betul ke ni? Mohon pencerahan..

      Padam
    2. Saya ada jual barang kmudian ada pembeli luar negara nk bli,ble dya bank in kmudian dya ckp sy kne byr yuran dlu d pjabat pos bru duit bayaran d kreditkn dlm akaun saya..betul ke ni? Mohon pencerahan..

      Padam
    3. Sama lah saya... Dye kata saya kene bayar yuran terlebih dahulu barulah duit tu dye dpt masokkan dlm akaun bank

      Padam
  7. Its Now Safe For You To Ship Out
    Dear Valuable Customer: My Name


    We are hereby informing you that the Payment Confirmation which you received earlier is now approved and is ready to be released to your bank once you comply with this process. We will like you to know that we are expecting the shipment tracking number from you today. We advise you to go and make the shipment now.

    Go ahead with the Shipment of the item being ordered from you by our client (Mrs Serena Bell) and send us the Shipment Tracking Number for the Shipment Verification.

    Once the shipment has been confirmed the total amount of {410.00MYR} will be remitted to your bank, from Smile Bank straight into your Bank Account. We hereby congratulate you for using Our Company for your online transfer We have received a transfer of the total amount {410.00MYR} which was transfer to you by (Mrs Serena Bell) for an auction items

    The process which you will have to follow so that you can get your money are being stated below:

    [1]. Go ahead and Ship out the item ordered from you by our client.
    [2]. Send the Shipment Tracking Number to our us for the Shipment verification.
    [3]. You will have to be patient till when the Shipment Verification Process will be over which will take up to 24 Hours.
    [4]. Your account would be credited immediately the Shipment Verification Process is Over.
    WARNING:

    This warning is from Federal Bureau of Investigation in co-operation with Smile Banking Online Transfer,so we give you the grace of 24- Hrs for you to ship out the item or else you will face the consequences.

    Contact Details.

    Phone : (+44)7031963515, (+44)7937429579
    E-mail : smile.transferservice@london.com

    Sincerely,


    Dr. Robert Benson.
    Smile Bank Plc ®.



    This email you received is sent and authorized by the Smile Bank Plc. If you have any question regarding this transfer,


    nie email yang i dpt dari buyer dari UK tu..ingatkan nak post dah esok tapi muskil lak sbb email in masuk kat spam inbox.tu yang menggoogle tu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. nsib you post bro! saya pown hmpir kna tpu, tpi saya copy no tpon dia, then post kt google, trus jmpa blog nie, thanks!

      Padam
    2. ak pun terkena gak..thanks bro..nasib bek ak tgok blog ko ni klu x hantar brg kt dia atas angin la jwbnya..da la alasan yang sama nk hantar kat anak.bank smi..thanks for the info...

      Padam
  8. sebiji sama dgn aku. aku terima tawaran beli laptop dari minah Selena Bell ni dan sama jugak pakai Smile Bank (nama je buat aku muak). Nasib baik ko letak blog yg amat jelas ni. huh, nasib baik mak ayahh aku ajar check lumat2 dulu. Good job!!

    BalasPadam
  9. Terima kasih banyak2 kerana memberitahu. Sangat menghargai anda komen2 anda.

    BalasPadam
  10. Aku baru dapat email yang sama macam ini..kononnya nak beli, aku post barang kat mudah dan dia kata nak beli walau apapun harganya...heran juga dia sanggup beli walaupun harga pos laju sampai ratus...aku dah rasa suspek sumthing!!!...jadi aku pun buat2 layanla...sampai tahap dia suruh aku ikut je cakap bank tu...aku hentam balikla sama dia...aku cakap kalau aku tak dapat duit dulu macam mana nak bayar kat poslaju dan dapat resit untuk tunjuk sama bank dia...dia pun terdiam!!! aku dah agak yang dia penipu...sebab apa aku rasa suspek!!! sebab pertama: dari UK konon tapi nak beli barang guna online, baru nak hantar ke Nigeria pula tu...kaya betul mamat Afrika...kedua: dia suruh aku bayar dulu nanti dapat duit balik...kepala bana dia!!! mana ada urusan jual beli macam ni!!! so kepada penjual disana, selagi tak dapat duit jangan nak memandai kasi barang dulu...kalau diri tu jujur so ingat2la bila kena tipu, jangan nak ikut cakap pembeli shj...customer not always right!!!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. ada buat repot polis ke austin dixon..saya pun terkene gak pembeli dr uk london nak pos ke pahang..barang siap da pos dan bagi traking no tapi sempat kol pos laju srh cancel..die siap ugut da bgtau fbi n interpol polis tu..

      Padam
    2. Lpas tu kau ade bt report polis tk?..dia sruh pos barng dlu ke..baru duit masuk?ak nyaris terkena bro..dia ugut nk report fbi jgk..

      Padam
    3. Lpas tu kau ade bt report polis tk?..dia sruh pos barng dlu ke..baru duit masuk?ak nyaris terkena bro..dia ugut nk report fbi jgk..

      Padam
    4. Pastu apa jadi pas dia report FBI haha

      Padam
    5. Same with me siap ugut nk repot FBI kalo x transfer rm000.00 dalam Akaun dia sedangkn dia beli barang rm40.00 je dgn saya:(alasan duit yg dia transfer Ada masalah dgn bank Kat sana so Sy kne transfer amaunt yg dia mintak baru duit saya relief dlm Akaun:(

      Padam
    6. Eyh, mcm sama je kite. Kna ugut report kt fbi kalu xbyr die amount yg bank terlebih chrge dia.jiubake juga. Dh pos brg tp duit xde

      Padam
  11. ni scam !!

    First Name: Damilola Tunde
    >> Address: C14 KDT my Dinh1,tu liem Hanoi
    >> City: Hanoi
    >> State: Hanoi
    >> Zipcode: 10000
    >> Country: Vietnam
    >> Phone: +841246979832

    First Direct Bank
    Phone :(+44)7031963515, (+44)7937429579
    E-mail : 24hour@first-directs.com
    Thanks for using First Direct Bank Plc®, We look forward to serve you more better.

    BalasPadam
  12. Assalamualaikum. .Alhamdullilah jumpe blog nie...baru nak jual bag then cepat gile nak soh post back email sye dapat sume mmg same mcm kat atas nie...siap call first direct bank lagi confirm kan...dierg ckp amek masa n xde haram jadah nak shipment receipt..esok nak hantar email kat first direct bank plak...kurang ajar betul...terima kasih sangat2 sbb macam Google dah...geram n x sedap hati Google no.tel uk katanye...Subhanallah selamat bag sye..thank you so much!!!!

    BalasPadam
  13. Terima kasih atas feedbacks semua dan maaf sbb lmbt reply sbb agak terlalu sibuk. Yg terbaru..mamat African ni plk yg cuba tipu saya, ni antara communications sy dgn dia (dia tanya item yg sy jual dlm mudah):

    "yes...still available for sale.
    Thanks for your interest"

    Lps tu dia reply balik:

    "Thanks for the mail but am presently out of malaysia am in love with your item i will like to purchase for a child in west africa as a gift i will be paying you via Bank to bank instant transfer hope you can get back to me with the shipping cost i will be responsible for the shipping cost and also for Bank charges.
    Thanks.
    bintualice40@gmail.com"

    Apa lg..sy layan laaa..:

    "the next step you will ask for a courier service then you will acting paying me but the money will float and need a courier tracking number in order to get the money from your bank...and then ??"

    Pastu terus dia senyap menghilangkan diri..hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aku baru kena semlam tapi yg heran nye kita kne byaran activ fee RM 800 dekat dia tpi name acc mybank lain...dekat usa RM400 jadinye RM200 klau xbyar duit tu hilang mcm tu..pastu sruh pulak byar lgi RM400 jdi nye RM800 . .adakah betul atau pon tipu...please....00

      Padam
  14. perlu tak kita report polis.....

    BalasPadam
  15. Sy hampir terkena harini..yg pelik dduk kat Uk tapi nak minta pos barang to Nigeria..saja layankan dlu pastu bubuh die kaw2 lepas je die suh bg receipt pos..klu die fikir die bijak, kita lg bijak dari die.,huhu..thanks for this info.

    BalasPadam
    Balasan
    1. boleh tak kalau nak layan je orang macamni konon2 bagi resit palsu. geram pulak

      Padam
  16. aku pun same..nasib x pos lgi... tq bro.

    BalasPadam
  17. nasib i copy no fone tu kt google and jmpa blog ni..
    tq bro!

    BalasPadam
  18. sya pun hampir tertipu...sama jugak la nk beli baju lace yg sy advertise kat mudah.com.cara sama jugak..duit konon floating kat bank..dah hantar barang baru duit tu masuk ke acct kita.nasib baik search kat internet and jumpa blog ni.kalau tak..barang and duit kira melayang dulu...huhuhuhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya pun hampir tertipu

      Its Now Safe For You To Ship Out

      Dear Valuable Customer:Nurul Fatihah Ismail .


      We are hereby informing you that the Payment Confirmation which you received earlier is now approved and is ready to be released to your bank once you comply with this process. We will like you to know that we are expecting the shipment tracking number from you today. We advise you to go and make the shipment now.

      Go ahead with the Shipment of the item being ordered from you by our client (Mrs ola and send us the Shipment Tracking Number for the Shipment Verification.

      Once the shipment has been confirmed the total amount of 2900.00myr} will be remitted to your bank, from Smile Bank straight into your Bank Account. We hereby congratulate you for using Our Company for your online transfer We have received a transfer of the total amount {2900.00myr which was transfer to you by (Mrs ola for an auction items

      The process which you will have to follow so that you can get your money are being stated below:

      [1]. Go ahead and Ship out the item ordered from you by our client.
      [2]. Send the Shipment Tracking Number to our us for the Shipment verification.
      [3]. You will have to be patient till when the Shipment Verification Process will be over which will take up to 24 Hours.
      [4]. Your account would be credited immediately the Shipment Verification Process is Over.

      WARNING:

      This warning is from Federal Bureau of Investigation in co-operation with Smile Banking Online Transfer,so we give you the grace of 24- Hrs for you to ship out the item or else you will face the consequences.

      Contact Details.

      Phone : +447024015389
      E-mail : sb.fundtransferunit@accountant.com

      Thanks for using Smile Bank Plc®, We look forward to serve you more better.

      Padam
  19. Its Now Safe For You To Ship Out


    Dear Valuable Customer: Muhammad Ishak Bin Alumuddin

    We are hereby informing you that the Payment Confirmation which you received earlier is now approved and is ready to be released to your bank once you comply with this process. We will like you to know that we are expecting the shipment tracking number from you today. We advise you to go and make the shipment now.

    Go ahead with the Shipment of the item being ordered from you by our client (Mrs Melissa Yost ) and send us the Shipment Tracking Number for the Shipment Verification.

    Once the shipment has been confirmed the total amount of {660.00MYR} will be remitted to your bank, from First Direct Bank straight into your Bank Account. We hereby congratulate you for using Our Company for your online transfer We have received a transfer of the total amount {660.00MYR} which was transfer to you by (Mrs Melissa Yost) for an auction items

    The process which you will have to follow so that you can get your money are being stated below:

    [1]. Go ahead and Ship out the item ordered from you by our client.
    [2]. Send the Shipment Tracking Number to our us for the Shipment verification.
    [3]. You will have to be patient till when the Shipment Verification Process will be over which will take up to 24 Hours.
    [4]. Your account would be credited immediately the Shipment Verification Process is Over.

    WARNING:This warning is from Federal Bureau of Investigation in co-operation with First Direct Banking Online Transfer,so we give you the grace of 24- Hrs for you to ship out the item or else you will face the consequences.


    Contact Details.

    Contact Details.

    Phone :+44 7024057973, +44 7024010051
    E-mail : 24hours@firstdirectsbank.com
    Thanks for using First Direct Bank Plc®, We look forward to serve you more better.


    Sincerely,


    Smile

    Mike Harris.
    First Direct Bank.
    This email you received is sent and authorized by the First Direct Bank Plc. If you have any question regarding this transfer, feel free to contact

    Click here to Reply or Forward
    0.18 GB (1%) of 15 GB used
    Manage
    ©2014 Google - Terms - Privacy
    Last account activity: in 1 minute
    Details
    First Direct Bank
    Add to circles

    Show details

    BalasPadam

  20. Go ahead with the Shipment of the item being ordered from you by our client (Mrs Elena Jackson) and send the Shipment Tracking Number for the Shipment Verification.

    Once the shipment has been confirmed the total amount of 2,525:00:MYR} will be remitted to your bank, from First Direct Bank straight into your Bank Account. We hereby congratulate you for using Our Company for your online transfer We have received a transfer of the total amount {2,525:00:MYR} which was transfer to you by (Mrs Elena Jackson) for an auction items



    The process which you will have to follow so that you can get your money are being stated below:

    [1]. Go ahead and Ship out the item ordered from you by our client.
    [2]. Send the Shipment Tracking Number to our us for the Shipment verification.
    [3]. You will have to be patient till when the Shipment Verification Process will be over which will take up to 24 Hours.
    [4]. Your account would be credited immediately the Shipment Verification Process is Over.

    WARNING:This warning is from Federal Bureau of Investigation in co-operation with First Direct Banking Online Transfer,so we give you the grace of 24- Hrs for you to ship out the item or else you will face the consequences.

    Contact Details.

    Phone :(+44)7031963515, (+44)7937429579
    E-mail : firstdirectsbankonlinetransfer@zoho.com
    Thanks for using First Direct Bank Plc®, We look forward to serve you more better.

    Sincerely,



    HAMPIR KENA< KENA BERHATI_HATI

    BalasPadam
  21. Its Now Safe For You To Ship Out

    Dear Valuable Customer: Lu Siew Yieng
    We are hereby informing you that the Payment Confirmation which you received earlier is now approved and is ready to be released to your bank once you comply with this process. We will like you to know that we are expecting the shipment tracking number from you today. We advise you to go and make the shipment now.

    Go ahead with the Shipment of the item being ordered from you by our client (Mrs Elena Jackson) and send the Shipment Tracking Number for the Shipment Verification.

    Once the shipment has been confirmed the total amount of 340:00:MYR} will be remitted to your bank, from First Direct Bank straight into your Bank Account. We hereby congratulate you for using Our Company for your online transfer We have received a transfer of the total amount {340:00:MYR} which was transfer to you by (Mrs Elena Jackson) for an auction items



    The process which you will have to follow so that you can get your money are being stated below:

    [1]. Go ahead and Ship out the item ordered from you by our client.
    [2]. Send the Shipment Tracking Number to our us for the Shipment verification.
    [3]. You will have to be patient till when the Shipment Verification Process will be over which will take up to 24 Hours.
    [4]. Your account would be credited immediately the Shipment Verification Process is Over.

    WARNING:This warning is from Federal Bureau of Investigation in co-operation with First Direct Banking Online Transfer,so we give you the grace of 24- Hrs for you to ship out the item or else you will face the consequences.

    Contact Details.

    Phone :(+44)7031963515, (+44)7937429579
    E-mail : firstdirectsbankonlinetransfer@zoho.com
    Thanks for using First Direct Bank Plc®, We look forward to serve you more better.

    Sincerely,


    Smile

    Mike Harris.
    First Direct Bank.
    This email you received is sent and authorized by the First Direct Bank Plc. If you have any question regarding this transfer, feel free to contact us.

    THIS IS A SCAM

    BalasPadam
  22. Alhamdulillah. Terima kasoh share perkara baik ni. Hampir terkena malam td. Alhamdulillah sempat googlr nama bank dia bg xde. Cmni juga la katanya da ada duit dlm smile bank tp xleh transfer smpai dpt tahu tracking number. Hati x sedap tu yg google jumpa blog ni. Alhamdulillah syukur n terima kasih sgt share post yg bermanfaat ni πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ˜ŠπŸ˜Š

    BalasPadam
  23. Thank God saw this... Almost got cheated with First Direct Bank!

    BalasPadam
  24. Thank you for the info!! I almost kena tipu! good job bro!

    BalasPadam
  25. Pergh. Terima kasih banyak2 tuan. Hampir2 lagi d tipu org london/nigeria/ohio (ntah mana 1 betul tempatnya). Dia kata nak guna agent pula utk ambil item tapi kena buat pembayaran agent sebanyak RM700 melalui Western Union. Duit konon dah transfer tapi dia mau tgk resit WU dulu baru duit akan masuk ke akaun. Fikir balik mcm tak logik. Bila search d internet terjumpa pula dgn blog ni. Terima kasih byk2. :-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. bro sy pun ada dpt mcm ni dia ckp duit dah masuk ke akaun sy lepastu sy kena g pejabat pos untuk bayar fee then baru duit tu masuk.sama tak?fee pun rm 700

      Padam
  26. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  27. Wow..banyak gak feedback Tak sangka ramai gak yang hampir kena tipu atau dah terkena tipu di luar sana. Hati-hati la warga internet semua. Macam-macam yang orang akan cuba buat untuk dapatkan duit mudah!.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya br ni dpt email dr smile bank kata org yg nak beli tu dh bayar. Yg peliknya, die suruh pos barang dulu baru bayaran akan diterima. Die xda kat malaysia, tp suruh pos ke sarawak. Oleh kerana die suruh pos barang dulu br byrn diterima, sy google ttng Smile Bank ni. Ciss...scammer rupanya ya?

      Padam
    2. Mujur sy google dulu. Pelikkan. English die pn mcm xbetul. Lg sebut mudah.com jadi mudar hahaha

      Padam
    3. Leh advise x kalau die ugut2 saya? Sbb sy tgk kat akaun, bayaran xada. Lg, die plk maki2 sy bila sy kata sy nak terima byran dulu br barang pos. Nak advice pless..

      Padam
    4. So how,settle ke?kata ja u ikut advise KPDNKK.boleh surh dia buat report kt kita punya pihak berkuasa.i pn tngh layan minah US katany..nk beli barng..nnt agent ambik

      Padam
  28. Kes Tribunal Penguna
    http://lemangpanas90.blogspot.com/2015/07/kes-tribunal-penguna.html

    BalasPadam
  29. selamat barang saya bila membaca komen2 anda semua.
    thanks

    BalasPadam
  30. selamat barang saya bila membaca komen2 anda semua.
    thanks

    BalasPadam
  31. Sy pun hampir tertipu, rasa x sedap hati je. lepas tu terus block semua number. Ade yang sorang tu siap marah2 kite plk sebab biar die tunggu lama, dah la FBI Agent. x boleh blah langsung..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dia cakap nk bt report dkat fbi ke?

      Padam
  32. Dear valued custormer:kasturiey@yahoo.comMesej ini mengesahkan bahawa jumlah 1,900RYM+1,000RYM  telah dihantar kepada anda oleh MR IBRAHEEM melalui Smile Bank® Perkhidmatan Pembayaran Online. Berikut adalah arahan yang anda perlu ikuti untuk mendapatkan wang yang dikreditkan ke dalam akaun bank anda. Sila mencari Butiran Pembayaran perlu di bawah. Please find the necessary Payment Details belowTransaction Summary: AUTO Amount______1,900RYM+ 1,000RYM Transport Charges____(Taxes inclusive) Transfer Charges_____1.5GBP Date Placed_______12/09/2015 Total_______2,900RYMTRANSACTION NUMBER____SW034684983328TFQuantity_____1   AUTO Title_____ConsignmentTransfer Status____Wire Transfer Confirm Transport Company_____COURIER EXPRESS EXCHANGE AGENT IN MALAYSIA.Address______MALAYSIA    Account Details for Remittant ACCOUNT HOLDER'S NAME
    BANK NAME:ISLAM BANKBANK ADDRESS :MalaysiaBANK ACCOUNT NUMBER:12074020034634CONTACT NUMBER:+6018 Swift Code :ISBBMYKLCOUNTRY:MalaysiaMARCHANT:ownerEmail:kasturiey@yahoo.com                                                            Transaction Status:   PENDING.......            ** PLEASE NOTE **   Bank Policy Berikut adalah apa yang anda perlu untuk pemindahan dana:Pemindahan Wang Anda Adakah Pada selesai.Untuk Wang Jadi Pindahan Ke Akaun Bank Anda.Anda Perlu Teruskan Dengan Yuran Pick-up Clearance (1,000RYM) Dan Kami Menyediakan Dengan Resit Pembayaran.Butiran Mengenai Pendapatan Anda Dan PekerjaanSetelah Kami mempunyai ini Maklumat Dari Anda, Kami akan Membuat Pemindahan Penuh Wang Ke Akaun Bank AndaKami akan menghantar e-mel yang akan datang tentang bagaimana untuk menyelesaikan transaksi anda anda. NOTE:  Ini adalah untuk mengesahkan kepada anda bahawa jumlah tersebut telah berjaya dipindahkan oleh MR IBRAHEEM an pengaturan pembayaran di atas oleh MR IBRAHEEM ditolak daripada akaun bank beliau yang sedia untuk dikreditkan ke dalam akaun anda. Tetapi Pembayaran akan tertakluk kepada pengesahan untuk memastikan transaksi yang selamat dan terjamin kerana wang yang besar yang terlibat anda perlu tahu bahawa MR IBRAHEEM telah membayar untuk ejen perkapalan supaya semua yang anda perlu lakukan adalah kembali kepada kami dengan resit pengesahan yang begitu kita boleh mengkreditkan akaun anda selepas pengesahan.Jumlah di atas telah Termasuk cajpengangkutan dan cukai seperti yang kita dan Syarikat Pengangkutan disebut harga untuk pembeli (seperti DASAR PEMBAYARAN SmileBank ). Anda akan menerima mesej daripada Jabatan Pengesahan Penjagaan Pelanggan SmileBank® Tidak lama memberitahu anda bagaimana untuk menghantar caj Pengangkutan ejen pengangkutan dengan butiran di atas secepat mungkin. You may contact Smile BANK OF SCOTLAND® customer service throughEmailsmilebank_custormercare@yahoo.com and Quote the Above Transfer Number for quick recognition of this transaction and this to facilitate the shipping arrangement for quick delivering.       *DATE OF TRANSFER *However, Smile Bank Of Scotland concludes and transfers payments to your local bank, 24hours after the shipment is being verified.   ....................... Designed To Serve You More Better !!!Contact Details.: +007024015389    Smilebank_custoemercare Thanks for using  Smile Bank Plc ®, We look forward to serve you more better.    Dr.Jefrey Tomson,Executive Vice President2001-2015 Smile Bank Of Scotland.Smile Bank Plc ®********************************************************

    BalasPadam
  33. oh NO! i got scamed ! Did your guys make police report ? πŸ˜‚ i lost a original gopro 3 way pole. I scure the fucker !

    BalasPadam
  34. Tq admin.....sy hampir ditipu...iklankan preloved h/bag coach dlm mudah...buyer ni ckp Ada presentation kat London konon nk beli as surprise kat. Daughter dia...pkai first direct bank...tp nk suh shipping dlu br duit credit ke acc sy.sy jd quiry bila dia bg adresss kat melaka tp nm lelaki & tanpa no phne...bila ckp sy prefer whtspp mcm2 alasan....kat London lg byk h/bag kut...xkan lah x roaming phne...wifi pun Ada ...x logic xde acc bank local

    BalasPadam
  35. kalau macam ni scam gak ke?

    We are here to response to the message sent to us on September 30,2015. The buyer have already made the Payment which we have already sent you confirmation message of that and we would have Credited Your account with the total sum of (RM 1000.00 MYR) before this time but we are waiting for the Tracking Details from you as soon as you send the shipment scan copy details to verify payment which is our new method of protection both buyer and seller involve in transaction which most of our verified customers have fall victim in the past. We will like to let you know that the money can not be refunded back at this time because it is approved to be credited to your account.

    Meanwhile, with reference to our transaction rule and regulation section 25 paragraph 8, any transaction made through Credit Europe Bank which the Money was being deducted from the sender's account and the transaction is already in pending mode, the money cannot be send back to sender's account whatever the case may be, which means that if you refuse to send the item to the buyer's cousin to solve this issue, the buyer will forfeit the amount transacted.

    Therefore, proceed with the payment,below shipment information provided by the buyer and send the Tracking Number to our customer care unit mail credit-euro@v.gg. Once we receive the shipment details from you, our concerned staff will verify details immediately and your account will be credited instantly with your money transacted by the buyer.


    Name: Bukola Taiwo
    Address: No.22 Old ife road,
    State: Oyo
    City: Ibadan
    Country: Nigeria
    Zip code: 23402



    NOTE We want you to send the goods to the buyer address as soon as you can, If not your account will be void and your full contact details will be forwarded to FBI and INTERPOL to take up the case .

    ***NOTE THAT ALL TRANSACTIONS ARE BEING MONITORED BY THE FBI TO ENSURE THAT THERE IS NO FRAUDULENT ACTIVITY***.

    ** NOTE THAT YOU ARE TO SEND THE SHIPMENT CODE TO THIS EMAIL:

    , AND WE ASSURE YOU THAT, YOUR PAYMENT WILL BE CREDITED TO YOUR ACCOUNT IMMEDIATELY WE VERIFY THE SHIPMENT AND CONFIRMED**

    Thank you for using Credit Europe Bank© Online Transfer , Feel Free to contact us anytime if you have any question or comment about this transaction, all questions/correspondences should be forwarded to us at this email address:

    Service@Credit-Europe Wire Transfer
    © Credit Europe Bank© , 1995 -2015. All rights reserved.




    Authorized Signature
    © 1995 - 2015, Credit Europe Bank .

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hah sebijik sama alamat dengan buyer saya, dia scammer! Apa2 jumpa buyer nak post ke Nigeria. Jangan percaya. Saya baru terkena baru2 ni:(:(.

      Padam
    2. Sebijik jugak dgn saya skrg ni. Nasib suami hati keras.. kalau sy sj mungkin dah lama tertipu... dia kata us army tp nak beli jam sy yg 2nd hand.. siap ugut saya bagai nak tangkaplah nak blok akaun.. nasib suami dah ke bank tanya situasi dan bank kata xpayah takot memg byk kes penipuan macam ni.. sia2 sy menngis takot mbca email dr interpol bagai.. duit xdapat lg pun apahal nak tgkap.. syukur alhamdulilah lepas ni kalau nak jualan onlinr tak nak dah pakai sistem pending bagai.. mesti direct masuk akaun

      Padam
  36. Balasan
    1. ini scam, sy pn baru terkena, sy ada jual kasut dekat mudah.com , org from uae nk beli. dia kate dah buat payment & ask me to check my email. email tu exactly mcm yg awak dpt. luckily i'm working as programmer so i know little bit about bank system & when i check the sender email & email yg perlu kite respons sangat la tidak logic untuk bank gunakan. sepatutnye email yg dihantar dari mana2 bank perlu lah sama dengan nama bank, contoh for credit europe bank (*****@crediteurope.mana2negarayangadabranch ). i suggest u ignore je org tu..klu u rajin nak melayan and tngok sejauh mana dia nk menipu pn blh.. like what i did, lastly i said i work as programmer in IT so the trick not working on me terus dia block i dri whassap.

      p/s: thank you so much untuk org yg post blog ni. post awk mungkin dah bnyk selamatkn org2 lain yg hampir2 ditipu

      Padam
  37. Hai, saya juga hampir-hampir jadi mangsa sebab saya jual sport shoes di Mudah.my, then dia mintak no account untuk transfer. Bank dia ada emel clarify duit yg dia dah transfer, tapi kes sama mcm awak. Duit 'floating' so kena pegi pos kasut dlu, dapatkan shipment receipt & attach kpd bank. Dia dari UK, guna nama Mrs. Fatimah Mohamed, nak pos ke Singapore atas nama Maya Blake. Saya ikutkan semua prosedur tu, tapi saya tergerak hati nak call Skynet tu mintak hold kasut sy sampai dimaklumkan. Nasib baik saya cepat, lepas tu bila dah attach shipment receipt, bank dia reply cakap transfer process error sebab limit transfer dari account dia rm800 padahal kasut tu rm285 jek termasuk shipment. Dahla push suruh cepat-cepat, then bank dia informed Mrs. Fatimah tu dah add in rm515 untuk cukupkan rm800, lepas tu bank mintak saya transfer rm515 melalui Western Union (tak termasuk charge Western Union tau).Palling menragukan, nama account yg saya kena transfer melalui Western Union tu nama Cheryl. Bila saya tanya, dia cakap dia berhutang school fee anak dia dgn Cheryl tu. So alang2, dia suruh saya transfer terus kt Cheryl tu untuk settled hutang dia. Bila dah dapat emel mcm tu, memang saya dah xsedap hati. Dia guna lawyer la apela, sy pon guna alasan nk refer lawyer & bank saya baru sy get back any info dengan dia. 3 kemudian, sy mmg takde reply pape emel dia (berurusan melalui emel shj), dia dropped me 1 email blackmailed me nak report Interpol & FBI kalau sy xbuat transfer rm515 tu less than 24 hours. Sy xreply pape, ikut hati nak je blackmailed dia balik sebab memang dia yg menipu. For info, banyak pulak dapat sms dari oversea number nak beli kasut saya tuh. Dan paling saya lega (alhamdulillah) sebab sy pegi Skynet, mintak refund balik duit shipment & kasut, everything is fine sebab tracking number sy belum register lagi, so saya dapat refund duit shipment, kasut saya selamat & saya dapat pengalaman berharga daripada kejadian nie. Tapi mcmmana kita nak report person tu eh? :)

    BalasPadam
  38. Ciss..ade ke org nigeria nk beli pintu kete evo 3??pukimak lah,melalak lalak die marah aku sbb dh bankin kt smile bank.haahahaha.kene main balik ngn aku.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ni ada buyer tgh maki sy gak ni sbb sy xnak pos barang sbb duit dr die xterima. Sy nak bukti resit bayaran, die xbagi. Siap marah lg ckp gan sy jgn buang masa tunggu duit. Pos dulu brg. Nama bank tu Smile Bank. Scammer ya tu

      Padam
  39. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  40. Salam..saya pon nyaris tertipu..saya x sedap hati.sebelum pos td saya google.jumpa blog ini.

    Modus operandi dia sama.kena ship out dulu.bg resit baru bank akan bg duit.(saya juga dpt email dr Direct Bank)kononnya customer dia sudah byr dan tggu masa utk transfer duit ke akaun saya.

    Tp saya bijak..hahaha..ingat senang2 nk tipu saya agaknya.saya kata "saya tidak bersetuju dgn syarat ini.klu nak, u kena folllow syarat saya.klu tak nk follow u boleh cari seller lain"hahaha..amik kau..lepas tu saya kata "u penipu.sy dh google ini semua adalah SCAM"..lepas tu terus senyap..langsung x reply email saya dah.

    BalasPadam
  41. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
    Balasan
    1. firstdirectbankonline@zoho.com

      Ini alamat emailnya..lihat alamat email pon nampak mencurigakan..saya copy paste masuk google jumpa blog ini..terima kasih kerana membuat artikel ini..sangat bermanfaat.

      Padam



  42. Ini email yg saya terima konon2 nya dari Direct Bank. Dia ingat saya tak pandai agaknya..silap org la.kpd anda diluar saya berhati-hati.jgn tertipu.dia pon dpt no contact saya dari mudah.my sbb mmg saya nk jual jam di mudah pon.


    Its Now Safe For You To Ship Out

    Dear Valuable Customer Mohd Faizal Bin Mohd Noor

    We are hereby informing you that the Payment Confirmation which you received earlier is now approved and is ready to be released to your bank once you comply with this process. We will like you to know that we are expecting the shipment tracking number from you today. We advise you to go and make the shipment now.
    Go ahead with the Shipment of the item being ordered from you by our client (Mrs Rena Parker) and send the Shipment Tracking Number for the Shipment Verification.

    Once the shipment has been confirmed the total amount of 395:00MYR} will be remitted to your bank, from First Direct Bank straight into your Bank 395:00MYR} which was transfer to you by (Mrs Rena Parker) for an auction items



    The process which you will have to follow so that you can get your money are being stated below:

    [1]. Go ahead and Ship out the item ordered from you by our client.
    [2]. Send the Shipment Tracking Number to our us for the Shipment verification.
    [3]. You will have to be patient till when the Shipment Verification Process will be over which will take up to 24 Hours.
    [4]. Your account would be credited immediately the Shipment Verification Process is Over.

    WARNING:This warning is from Federal Bureau of Investigation in co-operation with First Direct Banking Online Transfer,so we give you the grace of 24- Hrs for you to ship out the item or else you will face the consequences.

    Contact Details.

    Phone :(+44)7031963515, (+44)7937429579
    E-mail : firstdirectsbankonlinetransfer@zoho.com
    Thanks for using First Direct Bank Plc®, We look forward to serve you more better.

    Sincerely,


    Smile

    Mike Harris.
    First Direct Bank.
    This email you received is sent and authorized by the First Direct Bank Plc. If you have any question regarding this transfer, feel free to contact us.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Encik Faizal, saya mangsa (almost) yang jual sport shoes hat mudah. Saya ada komen di atas. Saya ada dapat sms dari scammer nie, mintak saya contact email mohdfaizal1956@gmail.com pada 28 October 2015. Saya rasa scammer yg sama sebab dia create email guna email id mcm nama awak. Scammer nie sms saya guna nombor nie ; +6013-3610757

      Padam
    2. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
  43. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  44. Cisss!!!!Aku yang takde pengalaman pasal ni terus percaya kat buyer tu. Nak beli topi aku kononnya nak bagi hadiah krismas kat cousin dia. Yang sedihnya aku dah pos barangnya. Dapat email payment tak boleh masuk account lagi. Putar2 belit ayat, aku rasa pelik then terus search kat google. Geram siak bila dapat baca dah ramai orang kena sebelum ni. Duit postage lesap RM120, pos ke Nigeria jugak. Hmm nak buat macam mana. Malang tol nasib. :(:(:(:(:(:(:(:(


    BalasPadam
  45. Alamak.. saya pun dah kena.. barang dah post.. macam mana nak cancel post barang ye..

    BalasPadam
  46. Kalaw pos malaysia 1-300-300-300 aku pon baru terkena

    BalasPadam
  47. Kalaw pos malaysia 1-300-300-300 aku pon baru terkena

    BalasPadam
  48. aq pun hampir terkena sebelum nie.. buyer nk beli sportrim dari australia.. fkr2 balik,ade something wrong.. xkan dkt australia xde jual sportrim.. haha..lg2 buyer sggup tanggung duit pos yang lg mahal dari harga barang.. huhu..pastu nk suh settle payment dlu by western union.. alhamdulillah, nsib sempat google.. selamat dkt 3k.. hmpir2 jgk aritu nk byr kot western union.. so, pd buyer diluar.. ingat satu rule.. dpt duit baru pos barang.. kalau x, brg hilang duit tarak.. :D beware!

    BalasPadam
  49. i dh kne..n rm500 hilang..betulke scammers ni akan ambil tindakan FBI..I sgt2 worry coz diorg tau my acc number already

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kau tk buat report polis ke...mcm mane skrng..ade ape2 tindakn diambil ke...hbt dia tipu kau

      Padam
  50. Sya ada deal.. dia da bank in.. tpi kena stop dulu sbb sye kena byar duet dkat pos laju dlu.. da dpt resit .. saya kena email dekat smile bank yg dia guna tu.. lpas tu baru dpt duet.. tapi barang dia sruh bg lepas dpt duet..jadi mcm mne ye sekarang?

    BalasPadam
  51. Sya ada deal.. dia da bank in.. tpi kena stop dulu sbb sye kena byar duet dkat pos laju dlu.. da dpt resit .. saya kena email dekat smile bank yg dia guna tu.. lpas tu baru dpt duet.. tapi barang dia sruh bg lepas dpt duet..jadi mcm mne ye sekarang?

    BalasPadam
    Balasan
    1. jd sekarang mcm mana scammer ke haritu?

      Padam
  52. Hahhahaha.. Baru je kena tdi, nak letgo lensa canon.. tapi dia tk bgthu pun dia duk mana,cuma ckp yg dia luar Malaysia... belikn brg tuk family.. bila tnya alamat fmly ,dia kasi btul2 alamat phg.. pergh frst tu prcya gak ar.. tapi tgn still try to search abt this bank.. Alhmdulillah jmpa blog nii.. hahaha.. nsb lensa tk di pos kan lagi sbb duit dia pn tk di msukkn dlm akaun bank.. sabor je laa permainan diaowg ni

    BalasPadam
  53. Kalau macam ni scam jugak ke??

    Tqhanks for your response. I m Mr (Johnson Cambel) from United Arab Emirates I'm ok with the price and condition you gave me and i will be paying through paypal (www.paypal.com).. So i will be paying directly into your PayPal account without any delay, and i hope you have a paypal account and if not you can easily create your PayPal account on their website at www.paypal.com and send me your PayPal email for the payment,You do not have to bother yourself about the shipping. I'll instruct a Shipping Co Agent to come for pick up at your door,when i must have pay you

    Name:Johnson Cambel
    City:Deira
    State:Dubai
    Zip code:34534
    Country: United Arab Emirates
    House Adrress:Mega Mall, level G, store GK8
    Al Estiqlal Street, Bu Danig
    United Arab Emirates


    So kindly get back to me with your PayPal details like this below

    Full Name:
    PayPal Email:
    Phone Number:
    Amount :
    Home Address:

    As soon as i receive this details from you, i will proceed with the payment immediately and i have already arrange for a private shipping agents that will come for the pick up of the item at your house door step and they will take care of the picking up document including the full information to pick up the item at your house door step. So I will need your home address as soon as the payment is made to you..
    Thanks

    BalasPadam
  54. Kalau macam ni scam jugak ke??

    Tqhanks for your response. I m Mr (Johnson Cambel) from United Arab Emirates I'm ok with the price and condition you gave me and i will be paying through paypal (www.paypal.com).. So i will be paying directly into your PayPal account without any delay, and i hope you have a paypal account and if not you can easily create your PayPal account on their website at www.paypal.com and send me your PayPal email for the payment,You do not have to bother yourself about the shipping. I'll instruct a Shipping Co Agent to come for pick up at your door,when i must have pay you

    Name:Johnson Cambel
    City:Deira
    State:Dubai
    Zip code:34534
    Country: United Arab Emirates
    House Adrress:Mega Mall, level G, store GK8
    Al Estiqlal Street, Bu Danig
    United Arab Emirates


    So kindly get back to me with your PayPal details like this below

    Full Name:
    PayPal Email:
    Phone Number:
    Amount :
    Home Address:

    As soon as i receive this details from you, i will proceed with the payment immediately and i have already arrange for a private shipping agents that will come for the pick up of the item at your house door step and they will take care of the picking up document including the full information to pick up the item at your house door step. So I will need your home address as soon as the payment is made to you..
    Thanks

    BalasPadam
    Balasan
    1. saya pun dpt cmni, sy siap buat acc paypal sbb nk deal. then die dh buat payment dlm paypal dgn jumlah yg byk lebih dr hrge brg sy jual. then die suruh sy pergi wester union utk proceedkn payment and bg detail payment dkt paypal utk dptkn duit sy n process shipping. tp sy ragu2 n sy dh dpt email dr paypal utk kena kan tindakan dkt sy sbb sy xbuat payment dkt western union.

      Padam
    2. nushiey.. saya pn sama keadaan mcm awak.. die nak beli barang dr saya pastu desak2 saya suruh masuk duit shipping 600.00 melalui western union.. apa tindakan awak ek? sbb sy ada terima email dari paypal yg die dah transfer duit dlm acc paypal sy tp bayaran tu floating sampai sy bayar shipping tu..

      Padam
    3. nushiey.. saya pn sama keadaan mcm awak.. die nak beli barang dr saya pastu desak2 saya suruh masuk duit shipping 600.00 melalui western union.. apa tindakan awak ek? sbb sy ada terima email dari paypal yg die dah transfer duit dlm acc paypal sy tp bayaran tu floating sampai sy bayar shipping tu..

      Padam
  55. bru je dpt email...sib bek x pos lg...siap bg alamat selangor..duduk uk tp bank usa..dah pelik..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nama bnk ape kt usa ..sy kt usa jgk..

      Padam
  56. Syukur lah saya pon hampir terkena.. nasib jumpa blog ni kalau x susah hati juga... selamat jam suami...

    BalasPadam
  57. Trima ksh byk2 tuan tanah..slmt hp sy..klu x mngs air mata darah la..

    BalasPadam
  58. hello. saya tgh menghadapi masalah yg sama..cara dia buat floating la western union la smua sama..lepastu saya terjumpa blog ni dan baru saya tau ramai yg terkena juga..tapi skg saya nak minta tlg..org tu asyik telefon saya bnyk kali..saya x penah angkat dan emel terakhir mrk saya x balas dah..apa patut saya buat ni???...perlu buat report polis ke??

    BalasPadam
  59. aku punya lagi lah dia siap dh transfer 500k dalam acc aku, boleh caye ke tak tu? mcm mana nak tahu duit tu dh transfer? dia kata kena bayar 500 utk western union nnti..

    BalasPadam
  60. Sy pun baru je terkene mcm ni.. kena buat repot polis x? Kawan2 semua ada buat repot polis x?

    BalasPadam
  61. alamakk.. korg punye citer mcm sama ngn sy je.. sy bkannya pernah kena.. tp, ni dlm proses ni.. buyer dr uk, bli brg ngn sy jumlah rm2ribu.. tp, dia bg sy rm2700.. 700 tu kos utk shipping.. kos shipping tu dia tanggung, tu sbab dia bg oebih rm700.. ad pihak bank anta emel, bank tu ckap yg payment tu da d pindahkn ke akaun sy rm2700.. tp pending.. bank tu mintak sy hanya perlu byar rm700 tu utk shipping fee, alamt kt ngeria.. bru je tnghri td sy kirim rm700 tu.. pastu bank anta emel, sy punye da slesai dan akn ambil masa dlm tempoh 5 jam utk duit tu da masuk lam akaun sy.. sy da tggu 3 jam ni, x masuk lg ni ni.. tp, brg yg sy jual tu slamat la sbb brg tu sy x prlu pos.. shipping tu akn dtg ambil kt umah.. klau duit x masuk n diorg dtg nk ambik brg nanti, aku bg pedang je la kt tengkuk dorg..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Patu dapat tak duitnya balik?
      Memg betol ke duitnya dapat?

      Padam
    2. I'm being scammed too, RM1.4K. keep saying that we cant verified your transaction, please bank in RM2000 into this account bla bla bla.... nasib tidak RM2000 saya masuk, walaupun RM1.4K rugi. Asalkan orang selamat,tidak pick up telefon yang nombor luar biasa dan lain juga.tidak haraplah duit tu akan kembali, anggaplah ini sebagai pengajaran kepada saya dalm online-business saya.

      Padam
    3. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
  62. Alamak...sya dh kena tipu...sya dah hantar 1k melalui W.union...cis..

    BalasPadam
  63. Alamak...sya dh kena tipu...sya dah hantar 1k melalui W.union...cis..

    BalasPadam
  64. Sama :') barang dah pos pastu tetibe dia kata suruh bayar rm450 dulu sbb duit bounced apa tah. First direct bank jugak.
    Nasib baik guna poslaju je dan bag tu rm20 je. NASIB BAIK. :') :')

    First time try jual kat mudah, sbb tu excited sampai lupa nak check betul betul hahaha

    BalasPadam
  65. Assalammualaikum..saya pun sama dng situasi mcm ni..saya dah bagi no accnt saya..dia ada snd gmail statment yng dia bnkin 1.7k..apa yang harus saya lakukan..tolong whatapp saya 0145909496.siapa yang bpnglaman..tolong kwn k..tq

    BalasPadam
  66. Saya pun sama hampir tertipu. Bila bank bgtahu accountain mereka silap terambil duit pembeli sebanyak RM6000 dan minta saya refund thru western union dulu baru payment release. Masa tu saya dah rasa ditipu dan terus block phone no penipu ni. Mujur ms search google sy jump blog ni

    BalasPadam
  67. Kalau nak beli barang dari luar negara jom guna perkhitmatan pengeposan viabox yang murah dan efektif dan boleh gunakan bitcoin lagi tau
    www.viabox.com

    BalasPadam
  68. Kalau nak beli barang dari luar negara jom guna perkhitmatan pengeposan viabox yang murah dan efektif dan boleh gunakan bitcoin lagi tau
    www.viabox.com

    BalasPadam
  69. tq bro..luckily jmp blog ni..da hampir kne tipu nk soh aku byr rm520 kt western union bagai..aku seller wtpe nk buat tu semua..aku jual powerbnk je RM75..konon nk soh pos keawek dia kt penang..thanks alot..u save ppl life!

    BalasPadam
  70. Dah terkena mcm mna nk dptkan blik duit kita tu ye?

    BalasPadam
  71. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  72. Saya nak tnye . Mcm sye nie nak jual bag dlm mudah n then org luar ckp nk beli .org germany dye ckp . Pastu dye kte dye nk buat payment n org agent di mlaysia nie akan ambil brg dgn kite . Ade ke mcm tu . Dye x kasi pos .

    BalasPadam
  73. Saya nak tnye . Mcm sye nie nak jual bag dlm mudah n then org luar ckp nk beli .org germany dye ckp . Pastu dye kte dye nk buat payment n org agent di mlaysia nie akan ambil brg dgn kite . Ade ke mcm tu . Dye x kasi pos .

    BalasPadam
  74. Saya nak tnye . Mcm sye nie nak jual bag dlm mudah n then org luar ckp nk beli .org germany dye ckp . Pastu dye kte dye nk buat payment n org agent di mlaysia nie akan ambil brg dgn kite . Ade ke mcm tu . Dye x kasi pos .

    BalasPadam
  75. Janganlah buat urusniaga jual beli dgan negara luar. Saya sudah terkena habis duit dlam rm1000 jgak. Hmmm,nasib dh nk terkena, redho je lah ujian bulan puasa kot...

    BalasPadam
  76. Terbaik saudara..Alhamdullilah Allah akn bls pahala pda tuan.Ini sangat membantu.Nyaris td kna sebat.Nasib baik call bank London..Pastu terbaca entry ni.Tq byk2.Assalamualaikum.Selamat Hari Raya.

    BalasPadam
  77. First direct bank dikata first drict bank.Email masuk dlm Spam.Bank kt London tp resit mcm bt kt cc thun 2000.

    BalasPadam
  78. First direct bank dikata first drict bank.Email masuk dlm Spam.Bank kt London tp resit mcm bt kt cc thun 2000.

    BalasPadam
  79. Nak tnya ade ke nama bank kt usa..nama bnk tu scotiabank....sy hmpir2 kena tipu..nk jual ip5 ..dia kata dh bank in..tp duit masuk lpas kita post resit poslaju ...sy rasa mcm plik je..pegi tnya pegawai bnk....dia kata jgn percaya...so sy tk jadi post...fuh lega jumpa blog ni...siap ugut nk bt report melibatkan fbi bagai...patut ke sy bt report atau biakan saja...tolong bagi penjelasan yg thu tentng nama bank tu ke...atau biasa dgn kes2 sebegini..

    BalasPadam
  80. Nak tnya ade ke nama bank kt usa..nama bnk tu scotiabank....sy hmpir2 kena tipu..nk jual ip5 ..dia kata dh bank in..tp duit masuk lpas kita post resit poslaju ...sy rasa mcm plik je..pegi tnya pegawai bnk....dia kata jgn percaya...so sy tk jadi post...fuh lega jumpa blog ni...siap ugut nk bt report melibatkan fbi bagai...patut ke sy bt report atau biakan saja...tolong bagi penjelasan yg thu tentng nama bank tu ke...atau biasa dgn kes2 sebegini..

    BalasPadam
  81. Halo, nama saya Sulis Susanti dari Indonesia, saya ingin mengambil kesempatan ini untuk mengingatkan semua pencari pinjaman sangat berhati-hati karena banyak perusahaan pinjaman penipuan di sini di internet, tetapi mereka masih yang asli di perusahaan pinjaman palsu.
    Beberapa bulan yang lalu saya tegang finansial dan putus asa, aku jatuh korban penipuan oleh beberapa perusahaan pinjaman online, karena saya perlu sebuah perusahaan pinjaman yang jujur.

    Aku hampir menyerah, tidak sampai saya mencari nasihat dari seorang teman yang kemudian mengarahkan saya untuk pemberi pinjaman pinjaman yang sangat handal JOY WILSON LOAN FIRM, yang meminjamkan pinjaman tanpa jaminan dari 750 juta rupiah dalam waktu kurang dari 24 jam tanpa tekanan atau stres pada tingkat bunga rendah dari 2%. Saya sangat terkejut ketika saya memeriksa rekening bank saya dan menemukan bahwa jumlah pinjaman yang saya diterapkan langsung ditransfer ke rekening bank saya tanpa penundaan atau kekecewaan, karena saya berjanji bahwa saya akan berbagi kabar baik sehingga orang bisa mendapatkan pinjaman dengan mudah tanpa stres.

    Saya ingin Anda yakin dan percaya diri bahwa ini adalah asli karena saya memiliki semua bukti pengolahan pinjaman ini termasuk kartu id, dokumen perjanjian pinjaman dan semua kertas kerja. Saya percaya Ibu Joy Wilson sepenuh hati karena dia telah benar-benar membantu dalam hidup saya. Anda sangat beruntung memiliki kesempatan untuk membaca kesaksian ini hari ini. Jadi, jika Anda membutuhkan pinjaman apapun, silahkan hubungi perusahaan melalui email: (joywilsonloanfirm@gmail.com)
    Anda juga dapat menghubungi saya melalui email saya di (sulissusanti971@gmail.com) jika Anda merasa sulit atau ingin prosedur untuk memperoleh pinjaman

    BalasPadam
  82. Perlu ker buat report polis.Saya pun terkena & tak pos barang lagi.Suruh refund RM1000 sebab terlebih bagi.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam sis,sy nk tnye..akak rfund ke dt?..buyer dpd mane...

      Padam
    2. Salam sis,sy nk tnye..akak rfund ke dt?..buyer dpd mane...

      Padam
  83. Perlu ker buat report polis.Saya pun terkena & tak pos barang lagi.Suruh refund RM1000 sebab terlebih bagi.

    BalasPadam
  84. Thanks of thousand thanks for your post! Sikit lagi nak kena tipu

    BalasPadam
  85. Assalamualikum..saya pun sama dgn masalah diatas..dia kata duit dah masuk dalm acc saya..tetapi sy cek takde masuk..untuk dapt duit sy kena pos barang dahulu dn hantar resit pos ke email bank custmer...selepas tu dia ugut saya untuk lapor kepada FBI.Selang beberapa hari.dia whatsap sy supaya buka email dia kata ada email dari FBI.
    mcm mna sya nak buat sekarang mintak tolong bagi pendapat.terima kasih 01131373197 WHTSAPP

    BalasPadam
  86. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  87. Saya pon hampir terkena today. Saya dah block no..tapi saya takut jugak if they buat anything tak baik to me..mmg pelik suro post barang..yang bodohnye sy pegi post barang tu..tp bila dy kate duet floating lepastu kena transfer balek duit, mmg xnk percaye la..harge baju tu 100, tp dy nak sy transfer 900..tak ke mengarot tu..

    BalasPadam
  88. We are hereby informing you that the Payment Confirmation which you received earlier is now approved and is ready to be released to your once you comply with this process. We will like you to know that we are expecting the shipment tracking number from you today. We advise you to go and make the shipment now.bank

    Go ahead with the of the item being ordered from you by our client Shipment(Mrs Aishat and send us the Shipment Tracking Number for the Shipment Verification.

    Once the shipment has been confirmed the total amount of 750.00myr} will be remitted to your bank, from SmileBank straight into your Bank Account. We hereby congratulate you for using Our Company for your online transfer We have received a transfer of the total amount 750.00myr which was transfer to you by (Mrs Aishat for an auction items

    The process which you will have to follow so that you can get your money are being stated below:

    [1]. Go ahead and Ship out the item ordered from you by our client.
    [2]. Send the Shipment Tracking Number to our us for the Shipment verification. [3]. You will have to be patient till when the Shipment Verification Process will be over which will take up to 24 Hours. [4]. Your account would be credited immediately the Shipment Verification Process is Over.



    WARNING: This warning is from in co-operation with Online Transfer,so we give you the grace of 24- Hrs for you to ship out the item or else you will face the consequences. Contact Details.

    Federal Bureau of InvestigationSmileBanking

    BalasPadam
  89. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  90. Saya pun rasa tak sedap hati suami pun rasa mcm tu dia ada sms saya no malaysia dan dia kasih email dia binaishat@gmail.com dia cakap dia nak beli untuk keluarga dia tapi kalau dia kat msia kenapa dia transfer pakai uk smile bank kan mengarot tu

    BalasPadam
    Balasan
    1. kann..dapat buyer dari email ni jugak..tak confident rasa nk berurusan

      Padam
    2. sy pun dapat buyer dari email ni jugak.. tapi rasa mesej dia mcm pelik, nama dia pun pelik, n instinct rasa tak kena, terus google email tu dan sampai ke blog ni... thank you for the info.

      By the way, i tot, hanya penjual dan hackers saja yang buat hal2 mereka-reka ni, buyer pun buat hal jugak.

      Selalu buyer yang perlu hati2 dgn penjual, ni dah terbalik pula... hihi. :))

      I think, bagi yang dah ada kes dan evidence ttg (sindiket) ni better buat report. Utk kebaikan bersama.

      Padam
  91. Dan suami pn tahu tu penipuan syukurla suami ckp jgn hantar cuba fikir secara logik takan dia tak boleh transfer terus kan senang bru beg blh hantar... memang pelik dia cakap ada dapat email bukan duit..

    BalasPadam
  92. Roshizam hanez sma la kita cerita dia nasib juga sy x hantar beg tu klu tak menangis berdarah la..

    BalasPadam
  93. Roshizam hanez sma la kita cerita dia nasib juga sy x hantar beg tu klu tak menangis berdarah la..

    BalasPadam
  94. saya pun terkena ..abg saya promote duit lama dekat mudah.my.. and ada mat saleh nak beli..dia ckp dah bankin duit tapi pending sebab saya kena bayar duit verify rm1000 dekat post office baru dapat payment tu.
    Yang peliknya saya kena bayar duit n post dekat alamat yang dia bagi..
    Mat saleh tu Amerika tp nak kena bayar rm1000 tu dekat Nigeria.Nama penerima pun lain..

    klau kes macam ni perlu ke buat repot polis or kena tukar no akaun bank?Takut pulak if org tu aniaya akaun bank saya..

    BalasPadam
  95. Hello,
    Saya Puan Olivia Daniel, pemberi pinjaman pinjaman swasta yang memberikan pinjaman peluang seumur hidup. Adakah anda memerlukan pinjaman segera untuk membayar hutang anda atau anda memerlukan pinjaman untuk meningkatkan perniagaan anda? Anda telah ditolak oleh bank-bank dan institusi kewangan lain? Adakah anda memerlukan pinjaman penyatuan atau gadai janji? mencari lebih banyak kerana kita berada di sini untuk membuat semua masalah kewangan anda satu perkara yang telah lalu. Kami memberikan pinjaman dana kepada individu yang memerlukan bantuan kewangan, yang mempunyai kredit yang buruk atau memerlukan wang untuk membayar bil, untuk melabur dalam perniagaan pada kadar 2%. Saya mahu menggunakan medium ini untuk memberitahu anda bahawa kami memberikan bantuan yang boleh dipercayai dan benefisiari dan akan bersedia untuk menawarkan pinjaman. Jadi hubungi kami hari ini melalui e-mel di:
    (Oliviadaniel93@gmail.com)

    BalasPadam
  96. saya baru dapat mcm nie . dalam email dari bank tu siap ugut saya boleh kne tangkap . mcm mne hmm

    BalasPadam
  97. Boleh tlg saya???
    saya promote barang kat mudah.my then ada buyer drpd australia nk beli, dia guna scotland bank..pastu dia suruh pos barang ke filipina..dia kata barang tu adik dia pegangkan dulu.. pastu saya ckp ari jumaat pos laju kat johor x bukak, kena tunggu ari sabtu...
    mcm mana ye?? saya kena terus pos barang ke x??

    BalasPadam
  98. Saya baru post barang pagi tadi,ada sorang whssapp saya kata dia berminat nk beli action cam tu.Dia suruh antar di kuching katanya dia ada di scotland.lepas sembang apa semua tu,dia setuju nak beli dan dh transfer ke cimb pakai first direct bank.saya minta ic dia dan alamat,dia bagi ic dan gmbar seorang lelaki di perak.Katanya tu dia.no dia +234 saya pun takcheck.Gambar whsapp gambar orang melayu.katanya dok uk dua tahun dh,tapi takreti cakap melayu.Dia minta ic saya pulakk,saya pun bagi laaa.saya pun takberapa reti sangat transaksi luar negara ni.dh masuk duit dia kata suruh check di email.Saya bukak,email tu menyebut suruh post barang dulu baru duit masuk.Pastu saya tatau nk buat camana.Saya pun search la tetiba jumpa blog tuan baru saya tahu tu 234 ni no nigeria.Pastu dia maki saya kata fitnah dia scammer.saya kata kalau nk pastikan awak scammer ke tak,saya nak no telefon alamat pengirim.Pastu takblas2 dh..abis apa saya perlu buat berkenaan gambar ic saya?????...takut saya dibuatnya kot2 dia guna nk tipu org lagi.Saya nasihat yang mana ada org nk beli barang anda2 jaga ya

    BalasPadam
  99. Banyak kes penipuan sekarang, kene berhati-hati, kebanyakan dari us,uk, Nigeria, smua tkleh pakai, Saya pernah terkena sekali setelah membuat iklan di mudah.my, saya iklankan untuk jual mata wang lama, ada dekat 5-6 dari us dan Nigeria wasap nk beli berminat katanya, yg bagi salam pun ada, ada yg nk yakinkan kita siap bagi gambar lagi.

    Tapi mula² amat teruja sb first saya buat iklan, bayangkan dia sangguh bayar saya rm1juta tanpa saya minta pun harga tu untuk beberapa keping duit lama saya, wow.. Gila babas, berpinar mata aku sekejap.. Betul mat saleh ni dlm hati aku.. Seterusnya aku layan lagi, aku cakap aku setuju,, dia pun trus jawab 'deal'send me detail bank account, i can bank in today.. Meroyan kjap dengr ayat tu..

    Dalam teruja, tapi masih dlm keadaan waspada send la jgk no akaun bank public bank aku, aku confident la sb dalam akaun bank tu satu sen pun takda duit, pastu dia mnta email skali.

    So dah adesss dan email, dia cakap ok. Selang beberapa minit dia cakap dh bank in, please cek your email sir katanya, aku cek email mmg ada tulis wang dalam proses pemindahan, namun perlu buat bayaran proses sebayanya rm1000 ke akaun tertentu untuk release yg rm1juta tu masuk akaun saya, bila aku dengan wang proses tu.. Trus terpikir.. Haram jadah mmg nk terkena la ni..

    Aku diam jap dalam setengh jam, si mat saleh tu siap call aku guna app wasap kononnya dia benar-benar jujur dan dia sruh buat bayaran wang proses rm1000 tersebut jika nk rm1juta tu, kemudian dia sruh email bukti bayaran.

    Last dipendekkan cerita, aku blok trus wasap mat saleh tu, padam trus.. Rm1 juta, menggigil aku dengar, tapi hampeh.

    Aku cuba lgi dua tiga orag yg wasap, mmg dorg ni punya cara sama sja, depa ni mmg dh ada team kot bab menipu org camni, semua teknik sama jer.. Cara layanan jer berbeza.. Sama jer, cakap dh transfer duit tapi dlm proses, kna bayar wang proses dulu..

    Kepada yg baru terkena tu, jaga² la ya, jngn cuba bagi gambar ic, jngn cuba bagi smua maklumat penting kita dulu, sembang dulu dng dia layan je dulu, kalau nampak lain mcm, ada muslihat la tu..

    Apa yg sya tahu kalau dari luar negara nk transfer duit kat kita kt malaysia ni bukan perkara mudah, ada syarat dia jgk, contoh perlu ada swift code bank kita, yg peliknya mat saleh ni swift code pun dia tak mintak, minta no akaun bank jer dan email, nampak sangat menipu, pastu pulak mana ada nk transfer duit pakai org dengan, ni ada pulak kna bayar wang proses pada org tengah, dan satu lagi wang mengambil masa dalm beberapa hari proses untuk masuk ke akaun bank kita jika ikut prosedur yg betul skali pun, bukan on the sport. Dan jika ada apa² cas yg dikenakan bank bukan pada kita si penjual, dia la si pembeli yg kna cas duit dia yg nk transfer pada kita.. Setakat yg saya tahu itu jelah, jika korg ada pengalaman bleh kongsikan bersama..

    So, aku blok smua geng kurap mat saleh ni dari wasap aku.. Alhamdulillah, satu sen pun aku tak tertipu, sb apa² kemusykilan aku search google dulu.. Pasti ada cerita dn pengalaman org lain kt situ, so kita selamat..

    BalasPadam
  100. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  101. sy pun dah terkena . Baru2 ni sy menjual sebuah iphone 7plus berharga rm3500 org tu datang beli sampai depan rumah transfer wang depan saya. Guna maybank 2u. Dah bg resit kat sy. Sy pun percaya pasal ada resit. Dan serahkan iphone tu. Tp sampai hari ni dah seminggu wang tak ada. Sy dah cek di bank tersebut. Mmg dia guna future transfer dan tektik tu menipu.. dia transfer wang rm3000 dan 500 tp dia bkn guna instant. Bank hanya akan proses wang pada waktu bekerja . Kebetulan hari tu cuti tahun baru cina. Sy percaya bulat2. Dia dah lesap. Barang lesap duit xde. Saya dah pun buat laporan polis. Tp mmg jd pengajaran jangan percaya pada resit semata2 tanpa cek wang di bank terlebih dahulu... sedih sangat2 saya sayang iphone tu tapi terpaksa jual untuk menampung kos rawatan saya.. tu hadiah dr bapa pulak tu..

    BalasPadam
  102. sy pun dah terkena . Baru2 ni sy menjual sebuah iphone 7plus berharga rm3500 org tu datang beli sampai depan rumah transfer wang depan saya. Guna maybank 2u. Dah bg resit kat sy. Sy pun percaya pasal ada resit. Dan serahkan iphone tu. Tp sampai hari ni dah seminggu wang tak ada. Sy dah cek di bank tersebut. Mmg dia guna future transfer dan tektik tu menipu.. dia transfer wang rm3000 dan 500 tp dia bkn guna instant. Bank hanya akan proses wang pada waktu bekerja . Kebetulan hari tu cuti tahun baru cina. Sy percaya bulat2. Dia dah lesap. Barang lesap duit xde. Saya dah pun buat laporan polis. Tp mmg jd pengajaran jangan percaya pada resit semata2 tanpa cek wang di bank terlebih dahulu... sedih sangat2 saya sayang iphone tu tapi terpaksa jual untuk menampung kos rawatan saya.. tu hadiah dr bapa pulak tu..

    BalasPadam
  103. Adakah anda memerlukan pinjaman segera kami menawarkan pinjaman di seluruh dunia untuk yang memerlukan pinjaman peluang perniagaan yang anda mempunyai yang cari adalah di sini lagi. e-mel kami di: mohanmendserves@gmail.com
    BORANG PERMOHONAN PINJAMAN
    1) Nama Penuh:
    2) Jenis Kelamin:
    3) Jumlah Pinjaman Diperlukan :.
    4) Tempoh Pinjaman:
    5) Negara:
    6) Alamat Rumah:
    7) Nombor Telefon:
    8) Pendapatan Bulanan:
    9) Pekerjaan:
    ) Yang adakah anda di sini tentang kami.

    Selamat sejahtera.

    BalasPadam
  104. Hello, Adakah anda memerlukan pinjaman dari syarikat yang paling dipercayai dan boleh dipercayai
    di dunia? jika ya maka hubungi kami sekarang untuk kami menawarkan pinjaman kepada semua
    kategori pencari sama ada syarikat atau untuk kegunaan kakitangan. kami menawarkan
    pinjaman pada kadar faedah 3%, Hubungi kami melalui e-mel:
    nuraqilahbinteariffin@gmail.com

    (1) Nama Penuh
    (2) Alamat Penuh
    (3) Negara
    (4) Umur
    (5) Pekerjaan
    (6) Beritahu nombor telefon
    (7) Seks:
    (8) Jumlah Pinjaman yang diperlukan:
    (9) Tempoh Pinjaman

    Email kami di: nuraqilahbinteariffin@gmail.com

    BalasPadam
  105. haha..sy pun br kena jgk.kata dr spore tp nombor guna nombor nigeria kod+234 bli brg dhn sy tp duit floating so sy kena byr rm300 pd agent yg nak pickup br leh duit dia akan direlease bila kata x de duit nak byr dia ckp nnt report kt fbi..πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ dia guna nama lt moore tp email nama niger

    BalasPadam
  106. haha..sy pun br kena jgk.kata dr spore tp nombor guna nombor nigeria kod+234 bli brg dhn sy tp duit floating so sy kena byr rm300 pd agent yg nak pickup br leh duit dia akan direlease bila kata x de duit nak byr dia ckp nnt report kt fbi..πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ dia guna nama lt moore tp email nama niger

    BalasPadam
  107. Dear Customer,
    We are using this time to let you know that Mrs Atiqah umaru has totally transfer the fully amount from our bank and the money is pending in our Bank database due to our new policy and we hereby want you to go ahead with this shipment within 12hours and do get back to us with the shipment tracking number/waybill to verify the shipping before we can allow the money to show in your bank account or we will inform POLICE in your Country to take further investigation on you for not get the shipment done.
    Image result for malay Police
    We hope to hear back from you immediately you get the shipment done.
    Management...


    HAHAHAHHAHA siap polis bagai

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya baru terkena yang ni. Mmg pelik je. Terus tak pos. Hahahhaha

      Padam
  108. Saya pon terkena jugak nasib baik rm 7.00 pos laju...hanya kertas 2 keping..first bank jugak...

    BalasPadam
  109. Saya pun hadapi mamat yang sama ,dia pun tau akaun bank saya ,macam mana ya ?ada org boleh bagi nasihat macam mana

    BalasPadam
  110. Selamat siang

    Apakah Anda perlu pinjaman mendesak untuk memecahkan kebutuhan keuangan Anda, Kami Tawarkan Pinjaman mulai dari $ 5,000.00 sampai $ 20.000.000,00 Max, kita dapat diandalkan, efisien, cepat dan dinamis, dengan 100% Dijamin Kami juga menyediakan pinjaman dalam (Euro, Pounds dan Dolar.) tingkat bunga yang berlaku untuk semua pinjaman berada pada tingkat rendah jika Anda bisa tertarik kembali ke kita melalui (iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com)

                                    
    DATA APLIKASI
    1) Nama lengkap:
    2) Negara:
    3) Alamat:
    4) Negara:
    5) Seks:
    6) Status perkawinan:
    7) Bekerja:
    8) Nomor Telepon:
    9) Pendapatan Bulanan:
    10) Jumlah pinjaman yang diperlukan:
    11) Pinjaman Durasi:
    12) Tujuan pinjaman:
    13) Agama:
    14) Tanggal lahir:

    Kesopanan

    Mrs Iskanda Lestari, Chief Executive Officer,
    email: (iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com)

    Tertanda
    Pengelolaan.

    BalasPadam
  111. Selamat siang

    Apakah Anda perlu pinjaman mendesak untuk memecahkan kebutuhan keuangan Anda, Kami Tawarkan Pinjaman mulai dari $ 5,000.00 sampai $ 20.000.000,00 Max, kita dapat diandalkan, efisien, cepat dan dinamis, dengan 100% Dijamin Kami juga menyediakan pinjaman dalam (Euro, Pounds dan Dolar.) tingkat bunga yang berlaku untuk semua pinjaman berada pada tingkat rendah jika Anda bisa tertarik kembali ke kita melalui (iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com)

                                    
    DATA APLIKASI
    1) Nama lengkap:
    2) Negara:
    3) Alamat:
    4) Negara:
    5) Seks:
    6) Status perkawinan:
    7) Bekerja:
    8) Nomor Telepon:
    9) Pendapatan Bulanan:
    10) Jumlah pinjaman yang diperlukan:
    11) Pinjaman Durasi:
    12) Tujuan pinjaman:
    13) Agama:
    14) Tanggal lahir:

    Kesopanan

    Mrs Iskanda Lestari, Chief Executive Officer,
    email: (iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com)

    Tertanda
    Pengelolaan.

    BalasPadam
  112. Selamat siang

    Apakah Anda perlu pinjaman mendesak untuk memecahkan kebutuhan keuangan Anda, Kami Tawarkan Pinjaman mulai dari $ 5,000.00 sampai $ 20.000.000,00 Max, kita dapat diandalkan, efisien, cepat dan dinamis, dengan 100% Dijamin Kami juga menyediakan pinjaman dalam (Euro, Pounds dan Dolar.) tingkat bunga yang berlaku untuk semua pinjaman berada pada tingkat rendah jika Anda bisa tertarik kembali ke kita melalui (iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com)

                                    
    DATA APLIKASI
    1) Nama lengkap:
    2) Negara:
    3) Alamat:
    4) Negara:
    5) Seks:
    6) Status perkawinan:
    7) Bekerja:
    8) Nomor Telepon:
    9) Pendapatan Bulanan:
    10) Jumlah pinjaman yang diperlukan:
    11) Pinjaman Durasi:
    12) Tujuan pinjaman:
    13) Agama:
    14) Tanggal lahir:

    Kesopanan

    Mrs Iskanda Lestari, Chief Executive Officer,
    email: (iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com)

    Tertanda
    Pengelolaan.

    BalasPadam
  113. saya pon hampir kena tipu.. penipu tu perkenalkan nama dengan amanda.. mula2 dia cuma beli brg dalam RM3xx lepas tu mintak no wssp utk senang berkomunikasi.. bila dua deal dgn harganya lps tu dia suruh baca email dari credit europe bank & maklumkan si penipu tu da terlebih bayar sebanyak RM1xxx & mintak utk refund sebanyak RM9xx.. Cek2 dlm akaun xde duit pon masuk.. byk tu nk refund kepala otak dia.. penipu try utk call byk kali & bila angkat suara mat legam ckp bini dia da menangis x dpt duit dia balik.. hahaha nk gelak.. gambar profil girl & man like chinese tapi suara mat legam. Igat aku bodo x kenal mcmane org chinese punya ale ckp.. hahahahaha.. lantak hang la nk nagis ke ap ke? xyah buang masa aku.

    korang jgn percaya bila dapat email2 mcm tu.. abaikan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sy pun same sebijik ni baru berlaku pagi tadi.. Europe bank kan? barang tu RM43 dia bank in 500 pastu suruh bagi baki RM457. Check kat bank takde pun. Gile ape duit x dpt lg pastu dah suruh transfer baki siap2. Floating katenyerr. pastu siap report kat FBI lg.. Sis report polis tak?

      Padam
    2. Sama la..gila betul. Desak2 suruh refund kalau x masuk jail. Gila ap. Ak jual kasut preloved je pon harga 70. Yg dia transfer rm600 pehal. Dh tu desak suruh refund segera. Kalau x ak masuk jail sbb fbi watching.lol

      Padam
  114. +234 909 856 2514
    Christina shnyder..dr US katanya.dia kata nk beli barng.nanti agent DHL dia dari dubai (NOOR DUBAI) akan datang ambik kt sarawak..bkerja keras btl agent dia sanggup turun ke sarawak dr dubai semata2 dia surh hambek..hahaha..cekal..
    Ada x cara,kita nk mintak pihak polis kaa,bank kaa...check sapa diorng ni..mana tau,local rupny

    BalasPadam
  115. PINJAMAN PELUANG !!!
    Adakah anda mencari untuk pemberi pinjaman swasta? Adakah anda memerlukan pinjaman segera? Adakah anda mempunyai kredit yang tidak baik? Adakah bank anda gagal anda? Saya boleh membantu anda mendapatkan pinjaman. Tiada cagaran diperlukan.
    Saya seorang pelabur swasta yang pakar dalam menyediakan semua jenis pembiayaan pelaburan, termasuk dana bersama, pinjaman peribadi, pinjaman perniagaan, pinjaman hartanah, pinjaman gabungan, pinjaman penyatuan, pinjaman komersial dan banyak lagi
    Scam percuma dan legit
    Tiada permainan, perniagaan sahaja
    Jumlah Pinjaman: Mendapat sekurang-kurangnya $ 1000 jumlah pinjaman maksimum $ 5,000,000.00
    Kadar faedah pinjaman: 2%
    kawasan pinjaman: Worldwide
    Tempoh maksimum: sehingga 20 tahun
    Tiada penalti pra-pembayaran
    pembiayaan serta-merta selepas dokumentasi dan kelulusan.
    Untuk maklumat lanjut, sila hubungi kami secepat mungkin oleh pemesejan melalui e-mel peribadi kami di theresaloancompany@gmail.com

    BalasPadam
  116. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  117. Frederico Alexandre has sent you an Auction Payment with CFT Bank
    Payment@cftconnect.com
    Sunday, 7 May, 2017 7:04 AM





    Dear

    This confirms that you have received a payment of RM 500.00 MYR from Frederico Alexandre via CFT Bank Merchandise Payment Service.

    Reversals: This method of payment can not be reversed, Payment has been debited from the sender's account.

    Status:
    Inline image 3Transfer Approved *PENDING***


    View the "NOTE" of this pending transaction below



    Payment Details

    Amount: RM 500.00 MYR
    Transport Charges:
    Taxes and Insurance:

    Total: ------
    ------

    RM 500.00 MYR
    Transaction: 4WR6072127779652U


    Buyer's Bank Details:

    Name: Frederico Alexandre
    Bank Name:
    Account Number:
    Country: Citizens Financial Trust
    000490*****
    U S A
    Email: russellcain101@gmail.com
    Bank Details Status:



    Inline image 1 Verified!




    Seller's Bank Details (As Provided by the buyer):

    Name:
    Bank Name:
    Account Number:
    Country:
    Malaysia
    Bank Details Status:



    Inline image 1 Verified!

    Important Notice: We've placed a temporary hold on the funds of this transaction

    We want you to understand that here at CFT Bank our top most concern is to serve you better in terms of security.

    We want you to understand that this is an international transaction and the sum of RM 110.00 MYR cannot be received by you because it was insufficient to be approved by our database and it's the International Banking Policy.

    The least amount that can be approved starts from RM 500.00 MYR. We are sending you this message because we have already deducted an additional RM 390.00 MYR from your buyer's account (Automatically) so that it could reach the limit of transfer.

    Therefore, we advise you to REFUND the balance of RM 390.00 MYR back by transferring the money to our agent in your country via bank transfer and send us the copy transfer confirmation for verification that total sum of RM 500.00 MYR into your account immediately.

    AGENT BANK PAYMENT DETAILS
    Bank Name: Maybank

    Act holder: Semir Osman Salih

    Acct No: 164017253106



    Once the transfer is completed, Please reply us with a picture of transfer confirmation.

    Please, If you need to ask a question or help, Reply to this email. This mailbox is monitored and you will receive a response. For assistance, Or visit our website cftconnect.com
    Thank you for using CFT Bank!
    The CFT Bank Team.
    Citizens Financial Trust © 2017 All Rights Reserve

    All rights reserved. CFT Bank(Europe & World Wide) Limited is Authorized and regulated by the Financial Services Authority in the United Kingdom, United States, Europe and World Wide as An Electronic Instant Money Transfer Institution.

    CFT Bank FSA Register Number: 226056

    BalasPadam
    Balasan
    1. Got this too and I don't want to transfer he said report to bank already if I not transfer get inform to FBI and and our local police to put me to jail !!

      Padam
  118. baru Pinjaman Tawaran!
    Ia adalah satu peluang baru lagi, adakah anda dari segi kewangan ke bawah? adalah perniagaan anda menangis untuk kebangkitan semula kewangan, telah anda mendapatkan pinjaman di bank dan tangan pemberi pinjaman yang salah dan anda di mana menolak? mencari tiada lagi, Kami adalah pemberi pinjaman yang boleh dipercayai dan kami memulakan program pinjaman ini untuk membasmi kemiskinan dan mewujudkan peluang untuk keistimewaan yang kurang untuk membolehkan mereka menubuhkan sendiri dan memulihkan perniagaan mereka. untuk maklumat lanjut, anda boleh menghubungi kami melalui e-mel: gloryloanfirm@gmail.com dan mengisi borang di bawah.

    PEMINJAM'S DATA.
    1) Nama Penuh: ......... 2) Negara: ...... 3) Alamat: ......... 4) Jenis Kelamin: ..................
    5) Status Perkahwinan: ... ..... 6) Pekerjaan: .......... Number 7) Telefon: ........................... 8) Pada masa ini kedudukan di tempat kerja: .... ............ 9) Monthlyincome ...... ...................
    10) Pinjaman Tempoh: ............... 11) Tujuan Pinjaman: ............... 12) Agama: ............
    13) Tarikh lahir: ........................

    sila memohon syarikat yang sah, kejayaan anda adalah matlamat kami.

    BalasPadam
  119. Halo Setiap Satu, nama saya wanita Jane alice dari Indonesia, dan saya bekerja dengan bersatu bangsa kompensasi, dan kami telah mendengar dan juga membuat pinjaman dari perusahaan pinjaman, saya cepat ingin menggunakan media ini untuk memperingatkan seluruh Indonesia yang mencari pinjaman di internet sangat berhati-hati untuk tidak jatuh di tangan scammers dan fraudstars, ada banyak lender kredit palsu di sini di internet dan beberapa dari mereka adalah asli dan nyata, aku ingin meluncur kesaksian tentang bagaimana Tuhan menuntun saya untuk pemberi pinjaman dan Pinjaman nyata genue telah mengubah hidup saya dari rumput rahmat, setelah saya telah tertipu oleh beberapa pemberi pinjaman kredit di sini di internt, saya kehilangan banyak uang untuk membayar biaya pendaftaran, isurance, pajak, dan setelah pembayaran saya masih tidak mendapatkan saya pinjaman. Setelah berbulan-bulan mencoba untuk mendapatkan pinjaman di internet dan jumlah scammed kali uang tanpa mendapatkan pinjaman dari perusahaan mereka sehingga saya menjadi begitu putus asa dalam mendapatkan pinjaman dari online genue kredit pemberi pinjaman yang tidak akan meningkatkan rasa sakit saya, jadi saya memutuskan untuk menghubungi seorang teman saya yang baru-baru mendapat pinjaman online, kita membahas kesimpulan kita tentang masalah dan dia bercerita tentang seorang wanita yang disebut Mr Dangote yang merupakan CEO dari Dangote Pinjaman Perusahaan. Jadi saya diterapkan untuk jumlah pinjaman (Rp400,000,000) dengan tingkat bunga rendah 2%, tidak merawat usia saya, karena saya mengatakan kepadanya apa yang saya ingin menggunakan uang itu untuk membangun bisnis dan pinjaman saya disetujui dengan mudah tanpa stres dan semua persiapan dilakukan pada transfer kredit dan dalam waktu kurang dari 24 jam setelah pendaftaran pinjaman, sudah disimpan ke bank dan mimpi saya datang melalui. Jadi saya ingin saran yang membutuhkan genue panggilan pinjaman cepat sekarang email di Dangotegrouploandepartment@gmail.com. dia tidak tahu bahwa aku melakukan ini. Saya berdoa agar Tuhan memberkati dia untuk hal-hal baik yang telah dilakukan dalam hidup saya. Anda juga dapat menghubungi saya di ladyjanealice@gmail.com hari yang indah lebih info..

    BalasPadam
  120. Camne plak dgn seorang planggan sya nk bli duit lama n dia sndiri mmutuskn hrga rm40k... planggan tsbut tlah pun bankin melalui bank of america ke akaun bsn sya... katanya sya perlu byar fee mlalui cimb bank rm400... mslahnya jumlah rm40k tu akn dblock oleh pihak bank ke???

    BalasPadam
    Balasan
    1. mgkn akn di block seketika sbb amaun yang besar masuk drastik dlm akaun kita...di block smntra utk siasatan dari pihak Bank Negara Malaysia...jadi...setiap details proses jual beli tu...kna smpan elok2...Bank Negara Malaysia takut berlaku penipuan atau pengubahan wang haram...tu ja...cuma details proses jual beli...simpan elok2..

      Padam
  121. borang permohonan pinjaman
    Santiago saya Presiden, Ketua Pegawai Eksekutif / Pengasas syarikat permaisuri terang, dan kami
    Di sini untuk membantu menyelesaikan masalah kewangan, dan mengalu-alukan
    Syarikat ini menawarkan kadar faedah 3%.

    Syarikat ini tidak meminta apa-apa pelanggan untuk membuat pembayaran kerana
    Syarikat kami adalah bertanggungjawab untuk maklumat insurans, cukai dan gaji
    Anugerah, yang menurut undang-undang pemindahan itu, jadi jika
    Kita perlu kredit anda, dan anda mahu untuk keluar dari keadaan ini
    pinjaman dan hantar kepada kami, supaya kami tidak dapat memproses pinjaman
    Pada masa yang sama.

    Kami adalah sebuah syarikat berdaftar yang tujuan utama
    Kita perlu senyum kepada muka dan kebahagiaan kerana rakyat
    semua orang keperluan hidup membantu dan itu adalah apa yang anda perlukan
    Dalam kes dengan anda.

    Mengisi dan RETURN

    Nama: ......................... .....
    Nama ................. ......... ....
    No: .......................... .......
    kelahiran. ....................... ......
    Tempat lahir: .................. ...... ......
    Perhubungan: ....................... .......
    Ia adalah tugas beliau: ... ................ ..................
    Pendapatan: ......... ......... ..............
    Alamat rumah: ......................
    Telefon: .... ....... .......................
    Bandar: .................. ....... ...............
    Poskod .......................... .................
    Jawatan: ........................ ...... ...........
    Negara: ...................... ............... ........
    jumlah pinjaman: .......................... .......
    masa kredit ... .................... ................
    Objektif kredit: ................. .............. ...........
    Alamat emel: ................ ...... ................
    Sebelum ini ia digunakan? ....................... ..
    Alamat e-mel syarikat kami FRANKQUEENS64@GMAIL.COM
    Mengisi dan mengemukakan permohonan pinjaman dari atas, jadi kita tidak tahu
    Pemprosesan pinjaman. Terima kasih kerana memahami dan pemilihan syarikat anda.

    Encik FRANK QUEENS
    (Pengurus) bilangan whatsapp 2349057770649

    BalasPadam
  122. Sama jela erk..dala kecoh kata fbi diorg perhatikan semua transaction..pastu siap ugut nak call lawyer..yg kelakar dia siap kata local bank malaysia tak kan dapat kesan duit yg pending tu..moyang dia lah kalau nak pandang rendah undang2 dan kebolehan mengesan penipuan dalam negara kita ni..sepandai2 dia pandai lagi org malaysia ni..last2 bila ckp g report dgn #AdaAkuKisah(WhosCare) dia pon ckp berlembut..tak susah cuma pay the activation fee..duit xkan pending da..last2 aku ckp aku xde savings nak bayar duit activation fee dia..dia leh ckp aku pig siap letak emoticon pig tu..and last ayat bastard..fuhhh..menguji kesabaran..solat lima waktu org muslim yg jujur..tak dpt membongak keluar abis perangai cimpanzi dia..sabar jelah..

    BalasPadam
  123. Apakah Anda memerlukan pinjaman segera untuk menyelesaikan kebutuhan keuangan Anda? Apakah Anda membutuhkan dana untuk melunasi hutang Anda? Apakah Anda mencari modal awal? Atau Anda ingin memperpanjang bisnis yang ada, mohon telusuri lebih lanjut karena kami menawarkan pinjaman antara {Manimum $5.000,00 sampai $20,000,000.00 maksimum}, kami dapat dipercaya, santai, masuk akal dan dinamis, dengan Jaminan 100% Kami juga menyediakan jenis investasi {£, €, IDR dan $} Bagian yang paling menarik adalah pinjaman kami ditawarkan di Suku Bunga yang sangat rendah silahkan hubungi kami melalui alamat kontak berikut
    Website: https: //iskandarlestari.wordpress.com
    E-mail {iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com}
    BBM INVITE: {D8980E0B}

    BalasPadam
  124. Apakah Anda memerlukan pinjaman segera untuk menyelesaikan kebutuhan keuangan Anda? Apakah Anda membutuhkan dana untuk melunasi hutang Anda? Apakah Anda mencari modal awal? Atau Anda ingin memperpanjang bisnis yang ada, mohon telusuri lebih lanjut karena kami menawarkan pinjaman antara {Manimum $5.000,00 sampai $20,000,000.00 maksimum}, kami dapat dipercaya, santai, masuk akal dan dinamis, dengan Jaminan 100% Kami juga menyediakan jenis investasi {£, €, IDR dan $} Bagian yang paling menarik adalah pinjaman kami ditawarkan di Suku Bunga yang sangat rendah silahkan hubungi kami melalui alamat kontak berikut
    Website: https: //iskandarlestari.wordpress.com
    E-mail {iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com}
    BBM INVITE: {D8980E0B}

    BalasPadam
  125. Benarkah kita perlu membayar activation fee ke akaun maybank armstrong che cheh bagi membolehkan kita menerima wang yg dibayar melalui bank of america bagi urusniaga wang lama.. Mohon pencerahan

    BalasPadam
    Balasan
    1. brpe activation fee yang dikenakan tu??

      Padam
  126. saya nak bertanya. ada sorang mamat ni dia ckp dia duduk malaysia tpi skg dia dkt uk. dia nak beli brg dari saya. sepatutnya amout rm200 sahaja. tpi dia pegi over amount smpi rm600. jadinya dia ckp bank akan tahan duit tu dlu selagi saya tak refund yg rm400 tu. tpi dlm account pending. mcm mana ye. penipuan jugak ke?

    BalasPadam
    Balasan
    1. cuba semak dgn bank yg berkaitan...cntoh klo dia transfer ke akaun maybank...cuba semak dgn pegawai maybank...tnya pendapat diorg mcm mne..

      Padam
  127. Adakah anda memerlukan pinjaman untuk membayar hutang atau memulakan perniagaan anda sendiri? Adakah anda memerlukan wang untuk pendidikan anak-anak atau rawatan anda? Hubungi kami untuk pinjaman cepat semalam. Email: (golden.tcs001@gmail.com atau nombor Whatsapp +918015861823)

    BalasPadam
  128. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  129. (MERIT HOPE LOAN COMPANY)
     
    Halo saya Puan, harapan, pemberi pinjaman yang sah dan dapat diandalkan kepada pinjaman
    Dalam terma dan syarat yang jelas dan boleh difahami pada kadar faedah 2%. Dari
    USD $ 12,000 hingga $ 8,000,000, euro dan pound RM 20,000, RM 100,000 RM 500,000 dan ke atas sahaja. Saya memberi pinjaman perniagaan,
    Pinjaman peribadi, pinjaman pelajar, pinjaman kereta dan pinjaman untuk membayar bil. jika awak
    Perlukan loana2
       Anda perlu lakukan adalah untuk anda menghubungi saya secara langsung
    Dalam: (merithope6@gmail.com)
    Tuhan merahmati kamu.
    Yang ikhlas,
    Puan: Harapan Harapan
    E-mel: (merithope6@gmail.com)

    Nota: Semua jawapan perlu dihantar ke: (merithope6@gmail.com)

    BalasPadam
  130. Salam sejahtera!
    Nama saya Dewi Rumapea, saya berasal dari kota SEMARANG, Indonesia. Saya ingin menggunakan medium ini untuk memaklumkan semua dalam kumpulan ini mencari pinjaman yang sangat berhati-hati kerana ada penipuan di mana-mana. Beberapa bulan yang lalu, saya secara kewangan turun dan saya memutuskan untuk mendapatkan pinjaman dari Man di Malaysia dan saya tertipu oleh pemberi pinjaman palsu di Malaysia. Saya hampir kehilangan harapan sehingga seorang kawan saya merujuk saya kepada pemberi pinjaman yang sangat dipercayai dan tulen yang dipanggil Puan Glory, seorang pemberi pinjaman swasta yang meminjamkan saya pinjaman sebanyak Rp500,000,000 tanpa tekanan, pada kadar faedah 2% yang merupakan kadar yang berpatutan untuk saya.

    Selepas memindahkan kredit saya ke akaun bank saya, saya sangat terkejut apabila saya menyemak baki akaun bank saya dan mendapati bahawa jumlah saya memohon, telah dipindahkan terus ke akaun saya, oleh Ibu Glory, tanpa berlengah-lengah. Jadi saya berjanji kepada ibu Glory bahawa saya akan berkongsi berita baik agar orang ramai mendapat pinjaman mudah tanpa tekanan. Jadi, jika anda memerlukan sebarang pinjaman, sila hubungi Puan Glory melalui email: gloryloanfirm@gmail.com

    Saya menggunakan masa ini untuk memaklumkan kepada anda semua bahawa anda boleh menghubungi saya melalui e-mel saya: dewiputeri9@gmail.com atau anda boleh menghubungi Nur Izzatul Azira Ismail, dari Malaysia yang memperkenalkan saya dan memberitahu saya mengenai Puan Glory, Dia juga mendapat pinjaman dari Puan Glory, Anda juga boleh menghubunginya melalui e-mel: utariwirmayaty@gmail.com Kini, semua yang saya lakukan adalah cuba untuk memenuhi pembayaran pinjaman saya yang saya hantar terus ke akaun bulanan.

    Nota: Tiada yuran insurans, yuran pendaftaran atau yuran pemindahan.

    Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada Allah SWT kerana menggunakan Ibu Glory untuk mengubah kisah kewangan saya dan kini saya seorang pemilik perniagaan saya yang bangga, semoga Allah terus memberkati Puan Glory dan terus menggunakannya untuk membantu kita semua dalam kesulitan kewangan

    BalasPadam
  131. We are private lending firm,We offer Loans at low interest rate of to any Interested Individual personal. We are governmental Registered authorized financial helper. for more information on how to obtain our Loans contact us today via email: (mrhamdnloanoffer@gmail.com)

    BalasPadam